Flere nordmenn på pallen i Östmark

I helgen ble den fjerde SM-runden kjørt like over grensen til Norge, i Östmark, og flere nordmenn viste muskler hos söta bror.
Det ble satt ny svensk deltakerrekord med 150 startende på en ren SM-runde.
Nordmennene var naturlig nok i mindretall, men flere markerte seg.
I mini viste Olliver Sollie og Anders Bolland fin fart i sin mini-kart på den lille, men morsomme banen som var laget til klassen for anledningen.

Simen Johansen fikk ødelagt forstillingen i C-finalen Foto: Jockes Foton

I 85-klassen, som var den største denne helgen med hele 35 deltakere, og hadde flere nordmenn med som gjorde det bra. Etter de innledende omgangene var det Andrè H. Valby som lå best an med tredjespor i A-finalen. Han kom godt ut og lå lenge på en sterk andreplass. Men en liten feil førte til at det ble en snurring, og dessverre ramlet han helt nederst i feltet og endte på en 9. plass.
Karl Peder Nordstrand var den andre nordmannen i 85-klassen, og han måtte kjøre seg opp fra en B-finale etter tekniske problemer i tredje omgang. Karl Peder endte til slutt på en 4.plass og leder fremdeles den svenske cupen.
Simen K. Johansen var også med, men fikk ødelagt styringen på sin kart i C-finalen.

I 125-klassen var det seks nordmenn med, der to av de havnet på pallen.
Lucas Waaler og Sindre S. Trøyterud kjempet mot hverandre i finalen, der det til slutt var Lucas som var raskeste mann og totalvant klassen. Han var den eneste nordmannen på toppen av pallen denne helgen. Sindre S. Trøyterud kjørte inn til en 3. plass, og Thomas Eek Murstad havnet på en sterk 6.plass, og Jon Arne Aas Weberg og Kristian Lien havnet på henholdsvis 18. og 21. plass.

Petter Fjelstad ble stående på høykant. Foto: Jockes Foton

I 250-klassen var det to nordmenn med, og begge fikk problemer i B-finalen. Petter Fjelstad ledet, men giroverføringen knakk på crosskarten, noe som selvsagt skapte problemer. Det toppet seg da føreren foran kjørte av banen og rett inn igjen slik at han kjørte rett på Petter, som snurret for så å bli stående på høykant. Kevin Bakken fikk problemer i omstarten og måtte bryte fra en klar andreplass. Dermed var det ingen norske representert i finalen.

I extreme-klassen var det to nordmenn med. Aleksander Wiik kjørte inn til en andreplass, mens Arne Wiik fikk en 5. plass i C-finalen.
C-finalen ble for øvrig rødflagget etter en kjempesmell i den første starten som kan ses her:

Film fra Aleksander Wiiks crosskart kan ses her:

Bookmark the permalink.

Comments are closed