Pallen i Latvia tapetsert med nordmenn

I helgen ble den andre av tre runder i NEZ-mesterskapet i crosskart kjørt på Sporta Kompleks 333 like utenfor Riga i Latvia.

Det var nordmenn representert i alle klassene, til tross for at deltakerantallet var relativt lavt i enkelte klasser.

85-klassen var det Karl Peder Nordstrand som sikret det første norske gullet med seier i 85-klassen. Han vant foran russeren Alexander Polianskii og finske Ilari Sääskilahti. Emilia Sollie var den eneste nordmannen representert i klassen sammen med Karl Peder, og hun kjørte inn til en 6. plass.

Karl Peder Nordstrand vant 85-klassen i Latvia

 

I 125-klassen var det også her kun  to nordmenn representert: Marius Solberg Hansen og Sindre S. Trøyterud. De endte på henholdsvis 7. og 8. plass. Klassen ble vunnet av hjemmeføreren Roberts Vitols foran svenske Martin Håkansson og finnen Jimi Kalliomäki.

I 250-klassen fikk vi dermed mer å feire med to nordmenn på pallen. Ole Henry Steinsholt vant overbevisende foran finnen Jami Kalliomäki og landsmann Jacob Lyseng.

Ole Henry Steinsholt var raskeste mann i 250-klassen

650-klassen var det et sjeldent lavt startfelt, men konkurransen blir ikke noe lettere av den grunn. Også her ble det hjemmeseier til latvieren Davis Tobiass, men de to resterende plassene på pallen ble tatt av Even Heggelund og Kim Lorentzen som kjørte inn til henholdsvis 2. og 3. plass.

Even Heggelund ble beste norske i 650-klassen med en sterk 2.plass.

Extremeklassen var den største denne helgen, men kun én nordmann var representert her: Alexander Kittilsen Lie kjørte inn til nok en tredjeplass etter at drivakselen røk bare noen meter før mål. Dermed mistet han andreplassen til den profilerte rallycrossføreren Reinis Nitis. Det var den regjerende NEZ-mesteren Toni Reunanen fra Finland som vant klassen.

Alexander Lie var enste nordmann i extreme-klassen i Latvia. Han kjørte inn til en 3.plass men klatrer til 2. i sammendraget.

 

Vi gratulerer alle nordmenn med sterke resultater. Neste og siste NEZ-runde går i Finland den 12.-13. august.

Bookmark the permalink.

Comments are closed