NAF trekker seg ut av NBF – hvordan påvirker det deg som utøver?

Etter at nyheten om at NAF trekker seg ut av NBF har det hersket litt forvirring blant aktive utøvere som kjører for NAF og hva som skjer videre. 

Utover denne pressemeldingen fra NAF, som ble fulgt opp av denne pressemeldingen fra KNA, som for oss som utøver ikke viser annet enn at det mildt sagt er uenigheter mellom de forskjellige organisasjonene.

Så hva betyr det i praksis for de utøverne som nå representerer NAF i sin førerlisens?

Etter å ha kontaktet NBF kom det ikke noe tydelig svar, og etter å kontaktet NAF var det dette jeg fikk til svar:

«Det er nedsatt en arbeidsgruppe som jobber med å finne en god løsning for dere som er NAF medlemmer og representerer NAF.
Det vil om kort tid komme informasjon til dere i forbindelse med endringene som skjer fra 01.01.2017

Slik det ser ut akkurat nå må dere sannsynligvis knyttes mot KNA eller NMK som du nevner, men dette er ikke avgjort ennå.

Beklager at vi ikke har mer informasjon akkurat nå, men det vil som sagt komme mer informasjon så snart som mulig.Du kan alternativt ta kontakt med NAFs tidligere president på epost: oddsam@online.no»

Så med andre ord er det mye som tyder på at førere tilknyttet NAF (i 2016 var det 13 førere som tok poeng i NBFs mesterskap som representerte NAF) må belage seg på å bytte klubb før neste sesong, da henholdsvis NMK, KNA eller KAK.

Inntil det kommer videre beskjed fra NAF kan man velge å sitte i ro og håpe på at det kommer en løsning.
Hvis man må bytte klubb gjøres dette via dette skjemaet hos NBF

En annen påvirkning dette kan ha for oss er at det kan hindre fremtidige arrangementer fra NAF som krever lisens hos NBF.
Eksempler på dette kan være løp på Lånkebanen, Vålerbanen og løp på Kraby i regi av NAF motorsport Gjøvik.
I tillegg kan det være at arrangementer som Bjerkesprinten og løpet på Oslo Motorshow står i fare for å ikke kunne gjennomføres.

Bookmark the permalink.

Comments are closed