Steinsholt, Lie og Heggelund er norgesmestere

Lørdag ble NM i crosskart og crosskart juniorcup avgjort under finaleløpet på Krabyskogen motorbane på Toten.

crosskart 85ccm juniorcup har det i hele år stått mellom Marius Solberg Hansen og Karl Peder Nordstrand. Før finaleløpet skilte det kun tre poeng mellom de to – det samme antall poeng som er skillet mellom en første og en andreplass. Det vil si at hvis Karl Peder vant på Kraby ville det vært helt likt mellom de to sammenlagt.
I reglene for norgesmesterskap i crosskart  står det at «Ved poenglikhet mellom to eller flere førere, går den fører foran som har flest antall 1.plasser, deretter 2.plasser osv. Ved fortsatt poenglikhet legges resultatet fra siste løp til grunn»
Hadde Karl Peder vunnet ville de hatt alt likt, og dermed ville han ha vunnet mesterskapet.
Men Marius Solberg Hansen taklet presset og klarte å holde en hardt jagende Karl Peder bak seg gjennom hele finalen og dermed vinne løpet. Disse to var i en klasse for seg og vant foran Alexander Heum som tok tredjeplassen. Martin Hagen tok fjerdeplassen foran Fredrik Weaas som fikk femte. Sammenlagt gikk tredjeplassen til Fredrik, kun ett poeng foran Martin.

Marius Solberg Hansen vant foran Karl Peder Nordstrand

I 125-klassen har det meste gått på skinner for Ole Henry Steinsholt i år, som hadde en relativt komfortabel ledelse før finaleløpet skulle kjøres.
Lucas Waaler var i storform i finaleløpet og kjørte inn til tre heatseiere. Men da starten gikk i finalen var det Ole Henry som var raskest av streken og klarte å ta ledelsen. Fra det punktet ble det lite de andre kunne gjøre med Ole Henry, som vant løpet foran Lucas Waaler og Tobias G Andersen, som begge tok sin andre pallplass for året.
Ole Henry Steinsholt ble norgesmester foran Sebastian Høidalen og Nikolai Haldammen.

Ole Henry Steinsholt jublet etter at NM-gullet ble sikret på Kraby

Ole Henry Steinsholt jublet etter at NM-gullet ble sikret på Kraby

I 250-klassen var det også lite spenning å spore før finaleløpet. Alexander Lie trengte i praksis bare å fullføre én omgang for å bli norgesmester. Adrian Austad lå på andreplass og måtte bli minst nummer sju hvis Ola Nore vant, for å tape plassen.
Ola derimot, hadde Jacob Lyseng kun få poeng bak, så spenningen stod mellom hvem av de to som skulle stikke av med gullet.
Det var Jacob som var raskest i starten i finalen og tok ledelsen. Men den varte bare to svinger før Alexander Lie kom seg forbi Jacob. Alexander dro fra inn til mål med Jacob på andreplass, og Adrian Austad som kjørte seg opp fra bakerste rad i finalen etter teknisk trøbbel i innledende omganger. Ola Nore endre på en femteplass og mistet derfor sammenlagtbronsjen til Jacob.

En strålende fornøyd Alexander Lie kan endelig kalle seg norgesmester i crosskart

En strålende fornøyd Alexander Lie kan endelig kalle seg norgesmester i crosskart

I 650-klassen var hadde også Even Heggelund liten grunn til å være nervøs før dette løpet. Han ledet NM med så mye at han allerede var norgesmester før dette løpet.
Lenger bak i feltet var det derimot jevnere. Pål Rye Smørsteen har den som har vært nærmest Even i år, men måtte stå over løpet på Trysil på grunn av motorhavari. Derfor var det langt jevnere i kampen om andre og tredjeplassen. Thomas Lohne, som hadde fjerdeplassen, kun to poeng bak Kim Lorentzen stilte ikke til start på Kraby, og overlot spenningen til Pål og Kim.
I finalen var det Pål i pole med Even og Finn Erik Løberg ved sin side. Det var even som tok starten, fulgt av Pål og Finn Erik.
Even dro sakte fra Pål, som igjen dro i fra resten av feltet. Finn Erik, som vant sin første NM-runde på Trysil, kjempet en hard kamp om den siste pallplassen med Kim Lorentzen. Kim trakk til slutt det lengste strået, men når det ble tid for premieutdeling hadde arrangørene gjort en tabbe og påsto at Kim ikke hadde vært i alternativsporet. Til tross for at både publikum, konkurrenter og Kim selv protesterte ble dette ikke tatt til følge, og kim ble dømt til niendeplass.
På tross av dette klarte Kim å sikre tredjeplassen i NM, mens andreplassen gikk til Pål og seieren til Even Heggelund.
Even slo nå også en åtte år gammel rekord. Han ble nemlig den yngste norgesmesteren i 650-klassen noen sinne. En rekord Aleksander Wiik satte i 2008, med sine 18 år og 6 måneder. Even var kun 18 år og en snau måned da han ble kåret til norgesmester.

Even Heggelund ble tidenes yngste norgesmester i 650-klassen på Kraby

Even Heggelund ble tidenes yngste norgesmester i 650-klassen på Kraby

Flere bilder vil bli lagt ut på vår facebookside!
Vi gratulerer alle vinnere! Takk for en fin sesong, så ses vi igjen neste år!

Bookmark the permalink.

Comments are closed