Fin NM-runde på Bjorli – bilder og film

Når det var klart for årets andre NM-runde i crosskart var det NMK Nord-Gudbrandsdal som stod for arrangementet på Bjorli Motorsenter.

I sterk kontrast til fjoråret- da det nesten falt snø på løpsdagen-  var det i år strålende sol og perfekt sommervær for en NM-runde i crosskart. 55 deltakere stod på startstreken og klare til å kjempe med nebb og klør på denne banen som de aller fleste gir uttrykk for at de liker veldig godt.

I 85-klassen var det Fredrik Weaas, Karl Peder Nordstrand og Martin Hagen som fylte den fremste rekken i a-finalen. Bak disse i andre ledd stod en meget revansjesugen Marius Solberg Hansen som brøt fra ledelse i den første runden på Vikedal med tannstanghavari.
Da starten gikk var det Karl Peder som var raskest ute, men han fikk følge av Marius Solberg Hansen som fikk en knallstart fra bakre rekke. Fredrik Weaas og Martin Hagen fulgte tett bak disse to og sammen lagde disse fire en liten gruppe i tet. Martin Hagen prøvde å ta seg opp i feltet ved å gå tidlig på alternativsporet, men kom ut bak Emil Bujordet. Martin Gjorde alt han kunne for å komme forbi, men Emil holdt unna. Dette var gode nyheter for Fredrik Weaas og Karl Peder Nordstrand som lå på henholdsvis første og andreplass etter at Marius Solberg Hansen også gikk inn i alternativsporet.
Karl Peder ledet hele finalen foran Fredrik og Marius, men de begge måtte gi fra seg plassene sine til Marius da de gikk inn i alternativsporet. Dermed ble det Marius som fikk en etterlengtet revansje foran Karl Peder og Fredrik.

I 125-klassen hadde Ole Henry Steinsholt kjørt feilfritt i de innledende omgangene og var eneste med full pott før finalen. Sammen med ham stod Tobias G. Andersen og Lucas Waaler i første rekke.
Det var Ole Henry som tok starten og ble fulgt av Tobias G. Andersen og Thomas Eek Murstad som kom fra andre rekke.
Ole Henry kjørte fort og dro sakte, men sikkert fra feltet og fikk en luke. Mye av spenningen stod Lucas Waaler og Tobias Andersen for, som kjempet hardt gjennom store deler av finalen. Det endte dessverre med et sammenstøt og Lucas måtte bryte. En som avanserte på den duelleringen var Nikolai Haldammen som klarte å komme seg opp på en tredjeplass. Ole Henry vant relativt overlegent foran Thomas og Nikolai.

250-klassen hadde dagens definitivt mest omtalte finale. Da starten gikk stod Ola Nore jr. igjen, svært fortvilet. Det var heftige diskusjoner der mange mente at det hadde vært en tjuvstart og at finalen skulle startes på nytt. Ola fikk ikke sine argumenter hørt, og finalen ble overlatt til de resterende i feltet.
Det var Adrian Austad som tok starten foran Jacob Lyseng og Petter Fjelstad på en tredjeplass. I den tredje svingen ble Adrian litt for bred og Jacob smatt forbi. Gleden var like fort over for Petter Fjelstad som mistet det ene forhjulet før det hadde gått en runde. Jacob dro fra feltet, mens det gikk fra vondt til verre for Adrian som fikk bøyd giroverføringen på karten og dermed store problemer med å holde det tempoet som kreves i en slik finale. Det var derfor til slutt Jacob som vant med god margin til Casper B. Larsen og vinneren fra første NM-runde, Alexander Lie.
Her kan dere se film fra 250-finalen:

650-klassen hadde som i Vikedal Even Heggelund i først startspor. Ved siden av ham stod vinneren av NEZ-runden i Höljes, Mads Skov Pedersen og i tredjespor var helgens overraskelsesmann, Hans Christian Dahl.
Even Heggelund tok starten tett fulgt av Mads og Hans Christian på tredjeplass. Thomas Lohne lå på fjerde med Pål Rye Smørsteen bak seg, som var vinner av den første runden.
Allerede på den andre runden hadde Even fått en luke ned til Mads som igjen fikk en luke ned til Hans Christian og Thomas. Thomas fikk så problemer da forgasseren datt av, og dermed leverte plassen sin til Pål Smørsteen.
Mads bestemte seg for å gå tidlig i alternativsporet, noe som skulle vise seg å være en svært dårlig idé. Da kom nemlig Hans Christian og Pål Smørsteen forbi. Pål presset enormt på Hans Christian, som så gjorde en feil i den siste svingen. Han skled ut i grusfella, fikk så sleng på karten og gikk inn i dekkene før han like raskt gikk i direkte retur inn i banen igjen. Med Mads Pedersen jagende bak skjedde det uunngåelige: Mads traff Hans Christian hardt, ble kastet rundt og fikk etterhvert stablet seg videre med forstillingen stående i alle retninger. Hans Christian ble disket etter sammenstøtet, og dermed var det Even som vant foran Pål, som for øvrig kjørte seg opp fra 9. startspor, og Kim Lorentzen på 3.plass.
Her er film fra finalen i 650:

I extrem-klassen var det som i vikedal 4 startende. Andreas Wiik tok starten foran Aleksander Wiik og Rolf Arne Gulliksen. Andreas gjorde en feil tidlig og snurret og overleverte dermed seieren til Aleksander Wiik med Rolf Arne Gulliksen på andreplass.
Film fra xtrem kan dere se her:

Det ble tatt noen få bilder under løpet. Da jeg kjørte selv er det begrenset hva jeg rekker, så her er noe av det jeg fikk tatt bilder av:

IMG_7815 IMG_7807 IMG_7806 IMG_7803 IMG_7801 IMG_7798 IMG_7795 IMG_7793 IMG_7787 IMG_7786 IMG_7785 IMG_7782 IMG_7776 IMG_7755 IMG_7746 IMG_7744 IMG_7740 IMG_7736 IMG_7723 IMG_7719 IMG_7715 IMG_7710 IMG_7677 IMG_7675 IMG_7674 IMG_7672 IMG_7670 IMG_7669 IMG_7667 IMG_7666 IMG_7650 IMG_7642 IMG_7641

Bookmark the permalink.

Comments are closed