Hans Christian Dahl fikk hjertestans i crosskarten

En av nykommerne i årets sesong, Hans Christian Dahl var ikke å se på NM-finalen på Bjorli. Årsaken til det var veldig dramatisk.

I forbindelse med trening på banen på Aremark fikk den unge føreren hjertestans. Dette skriver han på sin Facebook-side;

«Onsdag 26’e kjørte jeg trening med carten på Aremark . Etter 3 runder og endt første treningspass Parkerte jeg siden av servicebilen som vanlig, men mot normalt ble jeg sittende i carten med hjelmen halvveis oppå hodet. Da jeg var uvanlig tørr i halsen og tørst, min far brukte 10 sek inn i bilen å hentet vann, når han snudde seg på vei tilbake så var jeg svimt av. Grunnen er faktisk at hjertet mitt stoppet, heldigvis var det 3 andre på trening bl.a brannmann Espen Waters, min far ropte på hjelp og Espen kom ut av bilen som han var fastspent i å klar på startplata. Flaks! De dro meg ut sammen av en trang cart og begynte hjertekompresjoner, etter 5 min kom starteren Erik Tønsberg og en annen utøver Per Ivar Engsvik med hjertestarter og de kuttet opp kjøredressen. Fikk 2 støt, hjertet startet men det var dårlig hjerterytme, Espen, Erik og per Ivar holdt på i 1t 10min min med hjertelunge redning, til jeg ble hentet av sea king helikopter og flydd til intensiv hjerte avd. På Ullevål der ble jeg nedkjølt til 33 grader for å bevare hjernen.
Torsdag kveld begynte de å varme meg opp, kl 10 fredag formiddag hadde jeg nådd normal kroppstemperatur. Lå i kunstig koma til mandag 31 kl 13:00 hele 5 dager! Ble overført til Fredrikstad hjerte intensiv avdeling tirsdag, det var et hardt første døgn i våken tilstand på Fredrikstad, med flere bristede ribben, lungebetennelse og mye av de sterkeste stoffene norsk lege industri kan by på, inntil hele 100x sterkere en vanlig morfin. Et lite helvete når dette er på vei ut av kroppen. Alle de utrolig dyktige legene og sykepleierne som har jobbet med meg vært sekund her på Fredrikstad og Ullevål har hjulpet meg såpass at allerede nå, dag 2 her på fredrikstad har jeg gått ca 40 m og spist mat på første gang på hele 8 dager. Nå behandles og overvåkes jeg av de utrolig dyktige legene her på Fredrikstad kontinuerlig og skal så fort lungebetennelsen er borte og formen er bra nok, tilbake til Ullevål for et lite inngrep med å få operert inn en hjertestarter, vi skal grine oss til at denne plasseres slik at vi kommer sterkere tilbake i crosskart NM neste år. Det er det som holder meg gående. Et håp om å fortsette med min lidenskap motorsport og min ferske karriere som sjåfør. Må spesielt takke min far Idar, Espen Waters, Erik Tønsberg og Per Ivar Engsvik sin utrolige reaksjon og utholdenhet, uten disse hadde jeg uten tvil ikke vært i live. Takk for all støtte fra familie og venner. Jeg skal kjempe videre det går heldigvis en vei og det er fremover!»

Som vi kan lese har det vært meget dramatisk for Hans Christian. Han har nå fått operert inn en hjertestarter og er i gang med rehabilitering.
Han skriver at han skal gjøre det han makter for å komme tilbake i crosskarten til neste sesong.

NB: Historien er gjengitt med tillatelse fra Hans Christian.

dahlstor

Bookmark the permalink.

Comments are closed