Nye hjelm og HANSregler i Sverige

29. desember kom det en endring i det svenske reglementet for 2015 som gjør at det blir forbudt for førere med svensk lisens å benytte seg av crosshjelm med ettermonterte HANS-anker.
I reglene står det «Vid ditsättning av HNRS/FHR-skydd gäller detta: Ingen borrning i hjälmen är tillåten, utan hjälmen måste ha ett original fäste för skyddet. Detta ska kunna styrkas med ett intyg från hjälmtillverkaren.»

Det er viktig å presisere at dette IKKE gjeder norske førere. Med andre ord kan alle nordmenn som har hjelmer med ettermontert HANS-anker fint stille til start i svenske løp med den hjelmen de har fra før.

I kjølvannet av diskusjonen rundt ettermontering av HANS-anker i crosshjelmer og hvorvidt dette er forsvarlig eller ikke, har Simpson, som produserer Hybrid-krage og andre sikkerhetsprodukter til bilsport, gjort en ordentlig krasjtest med dukke som bruker  crosshjelm med ettermonterte HANS-anker, og skriver følgende på sin Facebook-side:

«Crosskart växer en hel del i Sverige, å det börjar gå galet fort även där. Regelverket innebär att man måste åka med Moped/MC hjälmar, hjälmar som inte är avsedda att användas med riktiga nackskydd.
Eftersom ett Hybridskydd skulle vara perfekt i en crosskart så har vi gjort samma tester med crosskart hjälmar som vi gör med hjälmar för Bilsport (FIA och SNELL), å de testerna visar att man med säkerhetsmarginal kan använda dessa crosskart hjälmar tillsammans med Hybridskydden.
Så nu kan oroliga föräldrar med gott samvete se till att juniorer som tävlar i crosskart använder vettiga nackskydd.»

Testen har også blitt filmet:

Dette betyr med andre ord at for dere som har vurdert å ettermontere HANS-anker, men har vært usikker på om det er trygt, kan nå montere med god samvittighet. Dette anbefales på det sterkeste.

Dette temaet diskuteres nå hyppig på den svenske førerforeningens Facebook-side, så om du ønsker kan du hive deg på diskusjonen her: https://www.facebook.com/groups/265834096830258/?ref=ts&fref=ts

Bookmark the permalink.

Comments are closed